«Вони загинули , щоб жила Україна»

Плаче Вкраїна

Плачуть Вкраїнці.

В путь проводжають

Сотню небесну…

(Антоніна Листопад)

20 лютого 2017 р. о 13:30 на абонементі ЦБ( вул.Короля Данила,16 ) у треті роковини кривавих розстрілів на Майдані працівники бібліотеки вшанували пам`ять загиблих  Героїв виставкою-меморіалом «Вони загинули , щоб жила Україна.»

               

 Представляючи виставку, бібліотекар нагадала всю ту передісторію,яка спонукала Україну до другого Майдану (листопад 2013-лютий 2014 року)  та до кривавих подій  18-20 лютого, коли її найсвідоміші сини були цинічно і жорстоко розстріляні в центрі Києва , адже Небесна Сотня не прийшла на київські вулиці з хмар. Її воїни зростали на землі і не збиралися на небо передчасно.Вони прагнули жити ,будувати  нову Україну . Жертовність Небесної Сотні нагадує нам жертовність українських юнаків у бою під Крутами взимку 1918року . Через 96 років (незадовго до відзначення 100-річчя Української Революції 1918-1921 років) історія повторилась.Практично беззахисних героїв снайпери розстрілювали крізь дерев`янні щити ,немов мішені в тирі .До історії України була вписана ще одна сторінка , де героїзм повстанців проти режиму переміг тупу злодійську силу антинародного режиму. Так 23 роки протистояння корумпованій  пострадянській системі закінчилось жертвоприношенням Небесної Сотні. Ми  сподівалися ,що ця жертва була недаремною,та події на Сході країни знову і знову забирають  життя ,знову проливається безвинна кров.Ми закликаємо політичну еліту нашої держави не зраджувати пам`ять тих,хто  поклав своє життя за вільну та незалежну країну .

   Живого і водночас сумного забарвлення презентації  надав поетичний перфоменс у виконанні творчої молоді,зокрема ,барда Андрія Маврика та гості із м. Рівне   Олександри Комісарової,які читали свої патріотичні вірші.Свічкою пам`ті вшанували бібліотекарі і дев`ятнадцятирічного студента нашого міста –Романа Гурика. Саме 20 лютого куля снайпера влучила у скроню юнака,обірвавши  життя і мрії. Присутня на заході постійна користувачка бібліотеки Олійник Руслана Олександрівна написала присв`яту нашому земляку, яку працівники  помістили на виставці разом із віршем постійної користувачки Олійник Лілії «Три місяці стояли на Майдані ми…»Доповнила виставку –меморіал  патріотична бібліовітрина «Небесній Сотні шана і молитва»,яка діє  16-22 лютого і нагадує про моторошні події Майдану не тільки користувачам бібліотеки, а й просто перехожим жителям мікрорайону.

     Пам`ятаймо Майдан !!! Пам`ятаймо Героїв Небесної Сотні!!!

Герої не вмирають. Просто йдуть з Майдану –в небо.В лицарі- зі смерті.

Заходи пам`яті Небесної Сотні підготовлені для широкого кола користувачів .

Відповідальні –Кирста О.М., Данилів Л.В.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top