“Всі почуття найщиріші на полотні передати змогли…” Мистецька година на абонементі ЦБ

З Днем художника всіх привітаймо, За уміння цінити прекрасне,
За талант віддамо данину За спроможність побачити світ
І натхнення в житті побажаймо І за те, що ніколи не згасне
За уміння ввести в давнину. Промінь хисту. Ми шлемо всім привіт.

8 жовтня 2017 року о 14:00 на абонементі ЦБ (вул. К. Данила, 16) в рамках відзначення Всеукраїнського дня художника проходила мистецька година “Всі почуття найщиріші на полотні передати змогли…” Користувачі мали можливість заглибитися у світ образотворчого мистецтва, познайомившись з мистецькими роботами подарованими бібліотеці її читачами, які були представлені як у приміщенні абонементу ЦБ, так і на бібліовітринах. Бібліотекар підкреслила, що саме такі, на перший погляд, прості роботи будять прагнення до прекрасного, спонукають замислитися над сутністю буття. Творчі досягнення як досвідчених майстрів, так і початкових художників свідчать про їх потужний потенціал та сприяють позитивному іміджу бібліотеки, в якій виставляються їхні роботи.

Бібліотекар наголосила, що саме українським майстрам пензля та різця належать, твори, які стали частиною золотого фонду світового образотворчого мистецтва. Бібліотека дбайливо зберігає та розвиває традиції самобутньої національної художньої школи. На бібліовітрині були представлені роботи учнів Івано-Франківської Державної дитячої художньої школи, які брали участь у майстер-класі з виготовлення листівок. (директор Присяжнюк Лілія Іванівна). Особливо були відзначені роботи учениці цієї школи, а ще ЗОШ №1 Кірсти Софії, яка брала участь не тільки у підготовці до даного заходу, а й представила свої роботи на виставці творчих робіт користувачів бібліотеки “Україна – Незалежна країна” організованої до святкування Дня Незалежності України (чотири чудові роботи!!! ) та картини учасника АТО- Ярослава Туріва (низький уклін йому за наше мирне життя). Хочеться подякувати і студентці Інституту культури Івано-Франківського ПНУ ім. В. Стефаника – Віталіні Майданській, роботи якої прикрасили не тільки цю експозицію, а й стали візитівкою до проведення БІБЛІОТЕЧНИКА “Музика скликає друзів”, не можна обійти увагою і самобутні роботи – поштові листівки – активістки бібліотеки Наталії Марій (Мілени Вітровської), адже наступного дня відзначався в Україні Всеукраїнський день пошти і вона представила свої роботи для міні-дискусії “Чи має право жити поштова листівка в сучасному соціумі?”.
Дякуємо вам, наші творчі талановиті користувачі!!!

У форматі цієї мистецької години на абонементі ЦБ також відбулася виставка фотохудожника Мар’яни Сурмачевської “Фотопортрет – відображення внутрішнього світу людини” Аншланг! Аншланг!Аншланг! Позитивні емоції!!! Глибокі враження!!! Світла, світла людина, з чудовими роботами на темному тлі, подарувала п’ять хвилин з мистецтвом, п’ять незабутніх хвилин зустрічі та спілкування з автором всім, хто завітав цього недільного дня до бібліотеки. Протягом дня Мар’яна самовіддано розповідала про свої фотороботи і про тих, хто її на них надихає, і вони – моделі робіт – не забарилися, а в наступні дні завітали до бібліотеки і ще раз із задоволенням позували біля виставки із своїм зображенням (Бурикіна Валя та Бесенюк Діма). Виставка представлена на бібліовітрині зупиняла як користувачів абонементу ЦБ, та і просто перехожих ще не один день. То ж побажаємо автору нових ідей, творчих задумів і здобутків, а також цікавих неординарних моделей!

Захід підготовлений для широкого кола користувачів. Ідея організації та проведення належить завідувачу відділу обслуговування Кирсті О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top