Вулична промоакція “Чи знаєте ви, як до бібліотеки пройти?”

  “Чи знаєте ви, як до бібліотеки пройти? ” – з таким простим запитанням до перехожих вулицею Короля Данила зверталися бібліотекарі (не приставляючись, просто як люди, які шукають бібліотеку) і, на превеликий жаль, чули відповідь “не знаємо”. Правда таких відповідей було не так уже й багато…Здебільшого перехожі з радістю пояснювали як знайти бібліотеку, а деякі навіть ділились власними враженнями від відвідування книгозбірні. Промоакцію організували і провели напередодні відзначення Всеукраїнського дня бібліотек та в рамках проєкту “Бібліотека у дворах” 28 вересня 2023 року.
Працюючи за межами закладу, бібліотекарі зупиняли перехожих і запитували як пройти до найближчої бібліотеки. Якщо перехожі пояснювали дорогу, то їм вручали невеликий заохочувальний приз – листівку, а діткам навіть дитячі книжечки дарували. Хто не знав де знаходиться бібліотека, отримував пояснення від бібліотекарки і запрошення відвідати книгозбірню. І тут в нагоді ставала родзинка заходу – промопідказка “Чи знаєте ви куди ведуть ці сліди?”. Сліди вели з 3-х сторін і сходились біля вхідних дверей бібліотеки А підготували їх заздалегідь працівники бібліотеки разом з активісткою Юлею Пинило. Дуже цікаво було спостерігати за мешканцями вулиці, які зупинялись із дітьми і пояснювали їм, що означають ці сліди і куди вони ведуть. А також самі проходили ними. Результативність акції – 6 нових читачів.

Раді були всім: і великим, і малим, яких з приємністю зустрічали та проводили невелику ознайомчу екскурсію книгозбірнею. Несподіваною була зустріч із бібліотекаркою, яка багато років пропрацювала в Івано-Франківській МЦБС, зокрема, і на абонементі ЦМБ, Лисенко Людмилою Сергіївною, яка тепер на заслуженому відпочинку і прийшла колег з святом привітати і книги поміняти, бо без них аж ніяк не обходиться.
Відповідальні : Кирста О.М. та Микитюк У. С.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top