“Вчора – вони. Сьогодні – ми”

В бібліотеці- філії №1 по роботі з дітьми  (вул. Гетьмана Мазепи, 11а) Департаменту культури Івано – Франківської міської ради, до уваги читачів прендставлена історично- патріотична розкладка присвячена трагічним подіям січня 1918 року до дня пам’яті героїв Крут “Вчора – вони. Сьогодні – ми”.

Бібліотекар Ідзьо Г. В. при перегляді літератури біля книжкової полички ознайомила учнів з цікавими книгами та періодичними виданнями де описуються трагічні події нашої історії.

Бій під Крутами – це героїчна й водночас трагічна сторінка нашої історії. Тоді загинув цілий студенський курінь , триста юнаків- цвіт української молоді. Крути – це великий етап великої боротьби українського народу за визволення, це Голгофа українського студенства, української молоді.

Бібліотекар намагалась збагатити та розширити знання учнів про трагічні події січня 1918року під Крутами; виховувати у дітей почуття патріотизму, повагу до історичного минулого українського народу, до борців за національну незалежність нашої Батьківщини. Українське студенство проголосило, у 1931, день Крут Всеукраїнським святом пам’яті юнаків, які захищали Україну від лютого ворога. Цей день став днем усієї молоді України. Приходитимуть нові покоління, й вони пам’ятатимуть, що тут лежать ті, що віддали все , що мали,- молодість, надії й саме життя за волю України.

Пам’ять про них буде втховувати нові покоління- міцні, життєрадісні, героїчні.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top