Відверта розмова “Дієта: за і проти. Харчові добавки: користь чи небезпека?”

16.10. 2021 року до Всесвітнього дня здорового харчування на абонементі ЦБ (вул. К. Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася відверта розмова “Дієта: за і проти. Харчові добавки: користь чи небезпека?”.

Бібліотекарка запропонувала присутнім обговорити актуальну тему дієти та здорового харчування.
Зараз є дуже популярними різноманітні дієти. Багато молодих дівчат і жінок притримуються дієтичного харчування для того, щоб виглядати стрункішими, але при цьому вони не задумуються над своїм здоров’ям. Існує багато випадків коли молоді люди перебуваючи на дієті тривалий період навпаки погіршували стан власного здоров’я, і нічим хорошим це не завершувалось. Перш ніж обирати дієтичний спосіб харчування потрібно врахувати особливості свого організму,порадитись з фахівцем,який підкаже яку дієту варто обрати і на який період часу. Лікар буде стежити за станом вашого здоров’я протягом певного часу.
Дієта – справа індивідуальна, комусь для очищення організму досить тижня, а комусь і місяця буде замало, адже наслідки десятирічного вживання фаст-фуду не минуть за три-чотири дні.

Тема здорового харчування дедалі більше набирає популярності й приходить на заміну дієтам. Адже здорове харчування — це не тільки гарне самопочуття і позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги, але і любов, повага до себе, прагнення до здорового та довгого життя.

Отже, “здорове харчування”, це ні що інше, як збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини в харчових і біоактивних речовинах.
Особливу увагу було звернено на харчові добавки та їх вплив на організм людини. Бібліотекарка підкреслила, що деякі харчові добавки мають і корисні властивості, наприклад, попереджують псування продуктів харчування, покращують їх смак та вигляд, не завдаючи при цьому шкоди.

Все наше життя підпорядковується певним законам. Харчування невід’ємна частина нашого життя, а значить цілком природно, що існують закони, що регулюють правильне харчування.
Доповненням до заходу стала виставка “Продукти харчування – наші друзі та вороги”. Захід проведено для широкого кола користувачів.

Відповідальні – Микитюк У.С., Зіняк М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top