Відгук про книгу Аліс Пантермюллер “Лотта та її катастрофи”

У бібліотеці-філії №10 (с. Вовчинець вул. Вовчинецька, 35) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було підготовлено і представлено цікаву розповідь про прочитану книгу талановитою читачкою – Софією Щербій.

“Лотта та її катастрофи” Аліс Пентермюллер або Даніель Ніколь.
Українською мовою серії є десять книг: “Скрізь повно кроликів”, “Настільки все куме-е-едно”, “Заклинателька змій”, “Фокус-покус і кіно”, “Тварини, рятуйтесь!”, “Останній цьомчик лося”, “Сирна лихоманка”, “Без лами немає драми”.

Ця книга -незвичайний щоденник начебто звичайної десятилітньої дівчинки Лотти. Вона понад усе мріє про домашню тваринку: кролика, собачку, або хоча б маленьку овечку. Та чомусь мама натомість дарує їй ненависну блокфлейту, через яку, на думку Лотти, у її житті постійно трапляються «катастрофи» : то на шкільній дошці з’явиться непристойний напис, то її улюблена страва смакує, як бридка брюссельська капуста, то ще щось. Зі своєю найкращою подругою Шаєн, яка мешкає у маленькій квартирі й має аж двісті кроликів, Лотта придумує, яким чином позбутися блокфлейти та здійснити заповітну мрію про власного домашнього улюбленця.

Ці книги перекладені багатьма мовами, видаються у Німеччині, Бельгії, Нідерландах, Болгарії, Чехії, Данії, Іспанії, Естонії, Фінляндії, Греції, Угорщині, Ізраїлі, Литві, Норвегії та інших країнах.
Ця серія про дівчинку Лотту дуже популярна серед юних читачів усього світу. Ще б пак, адже сама Лотта розповідає про свої щоденні “пригоди-катастрофи” настільки кумедно, що читач будь-якого віку сміятиметься вже чи не з першої сторінки!

Про такі цікаві пригоди дівчинки Лотти ви можете також прочитати, завітавши до нашої бібліотеки!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top