Відеопоетична пастораль “Між двох світів у позачассі істин” 

10 листопада 2021 року працівники абонементу  ЦМБ (вул. К. Данила, 16) Івано – Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували  для онлайн користувачів бібліотеки відеопоетичну пастораль “Між двох світів у позачассі істин”  до 70- ти річного ювілею української письменниці, поетеси, журналістки Неоніли Стефурак.

Н. Стефурак народилася 10 листопада 1951 р. в м. Коломиї. Закінчила Львівський медінститут та літературний інститут ім. Горького (заочно). Авторка збірок „Мелодія краплин“, „За плугом сонця“, „Голуби і леви“, „Дикі яблука“, „Кольорові гусенята“, „Спалах“ , “Заметіль”, “Над снігами і прірвами”, “Два світи”, “Подорожні”.
Від 1982 року член Спілки письменників України.
Твори поетеси не можуть не хвилювати, бо вони писані серцем. Видається, що в неї є особлива кревність зі світом, зі всім живим на землі, тому її вірші близькі й зрозумілі кожному серцю. Поетеса розповідає про вибранців з когорти, людей самотніх і спраглих любові .
Щирість і біль – найголовніші прикмети її поезії. Слово авторки чисте і незаймане.
Те, що віддав задарма,
Воздасться тобі стократ.
Те, що зрослося з кров“ю,
не вичавлюють і віки…
………………………………………………….
Стараюся жити для інших.
Не вмію інакше… Прости.
В мить читання віршів Н. Стефурак відчуваємо ту просту істину, як звірі й птахи, що життя і смерть – два обшири вічного буття, які змінюють один одного. Ніщо на землі не минає безслідно. І з нами завше житиме оголена пелюстка її серця. Багато творів Н. Стефурак – сумні сповіді самотньої, зневіреної жінки, яка замолоду зазнала удару долі,
Талант у Неоніли Стефурак свіжий, самобутній, незайманий, як і її „Непочата вода“. Магічна властивість поетичного слова матеріалізується в чарівних образах. Образ яблука, образ променя, образ дзеркала доволі часто фігурує в її творчому доробку. Поетка іде назустріч променю („Осліпну від мрії, аби не дивитись на долю“, „На денці слова і сльози“), який вказує їй путь істинну, хоча й важку, бо така її вдача – „ступати по лезах проміння“.

Після закінчення “червоної зони” кожний бажаючий, зможе ознайомитися з книгами Неоніли Стефурак, які є в фондах бібліотеки, бо твори поетеси не можуть не хвилювати, бо вони написані серцем.

Щирість і біль – найголовніші прикмети її поезії.

Видається, що в неї є особлива кревність зі світом, зі всім живим на землі, тому її вірші близькі й зрозумілі кожному серцю.

Відповідальні за підготовку і проведення заходу Кирста О.М., Зіняк М, В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top