Відеопрезентація “Знайомтесь: нова книга!”

“Читайте між рядками

не знайдене в рядках.

Закрита книга – камінь,

відкрита книга – птах”.

Анатолій Кичинський

Книга – це та машина часу, в якій можна зустрітися з людьми, подіями не тільки минулого, а й майбутнього, потрапити в будь-яку епоху. Книга – це той знак вічності, що відбився на білому папері чорними літерами – символами, які кожен розуміє відповідно до свого інтелекту, характеру та природи.

З давніх-давен скарбницею духовного багатства, що поєднує минуле, сучасне і майбутнє, є книга. А вчасно прочитана книга – величезна удача. Вона здатна змінити життя, бути кращим другом і наставником. Тож недарма в народі кажуть, що людина перестає мислити, коли перестає читати.

Пам’ятки людської думки накопичувалися саме в бібліотеці упродовж багатьох століть.

Кожна нова книга у бібліотеці – це подія, це завжди таємниця і знайомство, здатне принести ні з чим незрівнянне задоволення. Нова книга має неповторний запах, приємна на дотик, таємнича за змістом.

22. 12. 2021 р. в  читальному залі  міської центральної бібліотеки (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради була підготовлена  відеопрезентація “Знайомтесь: нова книга!”, в якій представлені книги різних жанрів які поповнили фонди нашої бібліотеки. 

Впевнені, що вони є потужним доповненням до наших інформаційних ресурсів  і корисною знахідкою для користувачів. Читання книг – це завжди цікаве і захоплююче заняття. Читати книги, які тільки надійшли до бібліотеки – вдвічі приємніше. Кожен читач, незалежно від віку та читацьких вподобань, знайде для себе книгу до смаку. 

Надходження нових книг до бібліотеки – завжди радісна та хвилююча подія і для читачів, і для бібліотекарів. Тому працівники бібліотек завжди інформують городян про нові книжкові надходження, знайомлять з новинками сучасної літератури, розповідають про книжки, які гідні уваги, нагадують про кращі твори, що увійшли до «Золотого фонду літератури».

На перший погляд здається, що знайти в інтернеті крутий фільм і подивитися його буде цікавіше, ніж прочитати який-небудь довгий роман. Однак насправді книга принесе набагато більше користі. Читаючи книгу, ви запам’ятовуєте неймовірну кількість персонажів, їхні історії, почуття, масу сюжетів і деталей. Ця нова інформація нашаровується на вже наявну і формує нові зв’язки, завдяки чому запам’ятовується ще краще.

Читання допомагає розширити словниковий запас і межі інтелекту. Відчуваючи себе більш обізнаною у різних питаннях, людина стає більш впевненою у своїх силах і підготовленою до будь-яких життєвих викликів.

А також читання – це своєрідна форма релаксації. Книга здатна одночасно і активізувати мислення, і розслабити, відволікти від проблем. Читання книг справді бореться зі стресом і поганим настроєм. Тому читання – це прекрасний спосіб психологічного омолодження.

Тож запрошуємо всіх, кому цікава книга, хто хоче ближче познайомитися з новими виданнями.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Дубовська Оксана.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top