Відеоряд з коментарем «Захист дикої природи – рівень цивілізованості суспільства» (03 березня – День дикої природи)

Екологічна свідомість людини відображає духовність суспільства, яка знаходиться в консенсусі з природою. Природа – джерело життя та здоров’я, вона викликає в нас відчуття дива, радості, неосяжності. На жаль, в сучасному світі люди намагаються підпорядкувати собі фауну і флору, насолодитися трофеями дикої природи і роблять це особливо жорстоко.
20 грудня 2013 р. 68-ою сесією Генеральної Асамблеї ООН прийнято резолюцію про відзначення 3 березня Всесвітнього дня дикої природи. У резолюції з цього приводу зазначається цінність диких тварин і рослин, особливо тих, які потребують захисту.

5.03.2018 року о 14:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулося чергове засідання молодіжного дискусійного правового клубу “Діалог” «Захист дикої природи – рівень цивілізованості суспільства». На захід були запрошені ліцеїсти 31-ої групи Івано-Франківського ПМЛ №4 та їх наставник Галуга Світлана Олегівна.

На початку засідання провідний бібліотекар читального залу Світлана Балабан ознайомила присутніх з форматом теми, націлила їх на критичний аналіз ставлення людини до дикої природи та пошуки альтернативи бездумному використанню її багатства.

Фахівець з правознавства Левкун Ярослав Антонович – начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти ГУ юстиції в Івано-Франківській області у своєму виступі посилався на правові документи з охорони навколишнього середовища: відповідні законодавчі акти, Кодекси та Закони України: “Система екологічного законодавства України в основному повинна відповідати системі екологічного права. Сучасні головні нормативно-правові акти, що регулюють основи організації охорони навколишнього природного середовища, передбачають певні обов’язки держави та громадян: збереження природи, раціональне використовування її запасів, дбайливе ставлення до рослинного і тваринного світу…”.

Директор ГО “Центру муніципального та регіонального розвитку – ресурсний центр” Сидор Уляна Володимирівна розповіла про основні завдання та перспективи діяльності Центру, ілюструвала свою розповідь тематичною презентацією інтерактивної гри “Крок за кроком” Презентація викликала коментарі та запитання учасників заходу.
Вдало підібраний бібліотекарями мультимедійний відеоряд “Крик Землі”. продемонстрував стан збереження дикої природи в Україні та в світі.
Ексклюзивний екологічний міні-марафон “Подумай – відгадай” викликав зацікавленість та пожвавлення учасників.
Висвітлення теми в ході засідання сприяло збільшенню обсягу інформації учасників в царині дикої природи та її захисту, а також позитивно вплинуло на підвищення правової свідомості молоді та розуміння цивілізованого ставлення до навколишнього середовища.

Відповідальні за проведення заходу Балабан С. О. та Шегда М. Б.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top