Відеоспогад “Злука: віків і волі вічні дзвони”

День Соборності України — національне свято України, що відзначається щороку 22 січня. Сьогодні соборність не обмежується лише ідеєю збереження етнічних земель у рамках національної держави, а передбачає також духовне єднання всього населення країни, незалежно від національності. 22 січня 1919 року офіційно були об’єднані Українська та Західно-українська народні республіки, що задокументовано підписанням Акту возз’єднання. Так, цього дня, на Софійській площі тисячі киян зібралися, щоб відсвяткувати подію.

З нагоди цієї дати, 22.01.2021 року, працівники бібліотеки-філії №2 (вул. Карпатська 14) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували відеоспогад “Злука: віків і волі вічні дзвони” (до 102-річниці дня Соборності України), метою якого є виховання нацiональної свiдомості, людської гiдності, глибокої поваги та любові до Батьківщини. А також, формування рис громадянина української держави; поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу та його значення; пробудження iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любовi до рідної країни. Соборність — це забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, міцного фундаменту для побудови процвітаючої демократичної національної держави.

Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя у поколiннях прийдешнiх. Вони допомагають, пiдтримують зберiгати найсвятiше — шану до наших батькiв та предків, які боролися за Українську державу.

Відповідальна: Цібій С.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top