Відео-презентація “Українська Голгофа”

Голод…
Це страшне слово повертає нас у далекі 1932–1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. Працівники бібліотеки-філії №2 (Карпатська, 14) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували відео-презентацію “Українська Голгофа” (до Дня пам’яті жертв Голодомору), щоб донести правду сучасникам про цю трагедію.

Смуток огортає душу, коли вчитуєшся й осмислюєш рядки архівних документів, вислуховуєш сповнені печалі розповіді очевидців Голодомору, штучно створеного в Україні. Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була.
Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, аби їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.

Схилимо голови і запалимо свічку пам’яті у суботу, 28 листопада, за тими українцями, які загинули голодною смертю, стали жертвами репресій тоталітарного режиму. Збережімо мир та суспільну злагоду в соборній незалежній Україні!
Хай спочивають з миром загиблі… Запрошуємо також переглянути відео-презентацію, приурочену до цих трагічних подій.

Відповідальна за захід – Бойко М.П.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top