Відео-презентація “І плакала свіча в скорботі”

Найжорстокішим злочином комуністичного режиму проти українського народу був голодомор 1932-1933 рр. Метою якого було шляхом створення штучного масового голоду ліквідувати основу української нації і національного відродження, і таким чином унеможливити протистояння радянській владі. Згідно з даними демографічної статистики голод 1932 року в Україні був причиною смерті 144 тисяч людей. Це не просто факти і цифри, за ними тисячі смертей, болю, божевілля і горя. Це не просто історія, це трагедія, яка немає терміну давності.

25.11.2020 року в бібліотеці-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була підготовлена відео-презентація “І плакала свіча в скорботі”, приурочена до дня смутку за померлими від голоду у 1932-1933 роках. З 1993 року в Україні на державному рівні відбувається вшанування безневинних жертв Голодомору. У листопаді 2008 року в Києві було споруджено Національний меморіал жертв Голодомору. Загалом в Україні встановлено понад 7.100 меморіалів, пам’ятників та пам’ятних знаків, присвячених пам’яті жертвам Голодомору.
“Запали свічку” — загальнонаціонально-міжнародна акція, яка відбувається щорічно у День пам’яті жертв Голодомору, тобто у 4-ту суботу листопада. Тож, 28 листопада 2020 року, традиційно о 16.00 пам’ять загиблих під час геноциду українського народу вшануйте хвилиною мовчання та встановіть запалену свічку на підвіконні. У багатьох містах та населених пунктах на головних майданах України саме в цей час теж запалюють свічки пам’яті. А також запрошуємо переглянути відео-презентацію, присвячену цим скорботним подіям.

Відповідальні за захід – Ліктей Н.К., Лесик Л.А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top