Відзначення Міжнародного Дня Землі у абонементі центральної міської бібліотеки

До відзначення Міжнародного Дня Землі, який у всьому світі вшановується сьогодні, 22 квітня, працівники абонементу ЦБ (вул. К. Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради запропонували увазі користувачів переглянути фотороботи користувачки і активістки бібліотеки – Мар’яни Сурмачевської, які об’єднали під назвою “Природа – музика душі фотомиcткині”. Також, уже стало доброю традицією, в цей день ознайомлювати користувачів бібліотеки з фотоісторією “Останній день Землі”, яка промовисто застерігає нас берегти Землю, її природні ресурси. Адже своїми неправильними діями ми можемо знищити нашу планету, наш спільний і єдиний дім. Також, щоб привернути увагу всіх людей до усвідомлення планети Земля як спільного дому, відчути нашу  спільність і взаємну залежність один від одного, у цей день звучав поетичний струмочок – “Я паросток ЗЕМЛІ цієї…” (природа в творчості прикарпатських поетів).


До вашої уваги один із віршів (із збірки “Ніким не бачені картини”):

“Ліс”
В цей ліс, де все мохи і листя,
І неба списаний сувій,
Ти увійдеш і, сам не свій,
пізнаєш дотики барвисті.

Пізнаєш м’яту й звіробій,
Лискучий спалах тіл зміїних,
Биків, що вивільнились, бій.
І риби плин, і лет пір’їни.

Пізнаєш сік, на смак гіркий,
Що кольором темніший вишні,
Пізнаєш вітер від ріки,
Де спочиває сам Всевишній.
Марія Корпанюк 

Читаючи цю поезію, бібліотекарка підкреслила, що авторка тонко відчуває красу природи. Вона вміє утримувати душу в такій святковій чистоті без буденності і суєти. Органічний стан поетеси – зачудування, звідси і таке відчуття первозданності її пейзажів…
Користувачі також мали можливість ознайомитись із поетичними рядками про природу інших прикарпатських авторів, зокрема: Ярослава Ткачівського, Марії Турчин, Івана Павліхи, Богдана Радиша-Мартинюка та інших.
Із збірки “На зустріч вітру”:
Скажи, це іній чи раптовий цвіт,
Що так незвично сивіють дерева,
І накриває білосніжний світ
застиглу землю дзвоном кришталевим…
Любов Загоровська

 “Я паросток ЗЕМЛІ цієї…”


Дані заходи проводяться в рамках екотижня “Збережемо Землю разом”.
Відповідальна – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top