“Від інформування до чистого довкілля: правові аспекти поводження з відходами”

Люби природу не як символ душі своєї,

Люби природу не для себе, люби для неї.

М. Рильський     

16 лютого 2017 р. о 10:25  в приміщенні Івано-Франківської ЗШ І-ІІІ ступенів №4 (вул. Південний бульвар, 24) відбулося чергове засідання правового клубу “Діалог” – правовий еко-тайм “Від інформування до чистого довкілля: правові аспекти поводження з відходами”. Тема актуальна в наш час, тому й  спонукала організаторів заходу до обговорення цієї проблеми. Мета засідання – привернути увагу молоді до однієї з найбільш гострих екологічних проблем ХХІ століття й дати відповідь на прості, здавалося б, запитання.

На засідання запрошені: головний спеціаліст відділу правової роботи, правової освіти ГУ юстиції в Івано-Франківській області Шумська К.І. й директор ГО “Центр муніципального й регіонального розвитку – Ресурсний центр” Сидор У.В.

“Бездумні дії людей на планеті Земля у найближчий час можуть повернутися великим нещастям, бідами усього людства. У долі природи – наша доля і ми повинні зробити усе для того, щоб допомогти рідній природі продовжити життя у наступних поколіннях…”, – звернулася до учасників засідання керівник клубу В. Часник.

Що ж можемо ми зробити для навколишнього середовища? Як зберегти рекреаційні ресурси краю? Як вирішити проблеми сортування й утилізації сміття? Як запобігти повторенню трагедії Грибовицького сміттєзвалища? Яким може бути наш особистий вклад у вирішенні проблем довкілля? – на ці та інші питання шукали відповіді учасники клубу  разом з фахівцями.

Катерина Шумська ознайомила присутніх з нормативно-правовою базою та екологічною політикою України, спрямованою на збереження безпечного навколишнього середовища, на захист життя і здоров’я населення,  досягнення гармонійної взаємодії суспільства й природи, раціональне використання і відтворення природних ресурсів.

Уляна Сидор розповіла про досвід Івано-Франківська у реалізації екологічних проектів, дала конкретні поради щодо сортування побутових відходів до сміттєвих контейнерів та утилізації особливо небезпечних відходів тощо. Свої слова підкріплювала яскравими прикладами з позитивного досвіду зарубіжних країн.

Під час заходу бібліотекарі демонстрували тематичні відео “Небезпечні батарейки”, “Крик Землі”, “Екологічні проблеми України”, “Дорога зі сміття”.

Учасники засідання ознайомилися з бібліотечною виставкою “Ми – люди, поки є природа”, взяли участь в усному бліц-тестуванні “Чи готовий ти до сортування сміття?”, ознайомилися з основними принципами, яких потрібно дотримуватися, щоб наше місто було чистим і отримали брошури “Чому потрібно сортувати сміття”, “Як потрібно сортувати сміття”, “Від інформування до роздільного сортування”, “Як можна заробити на сортуванні ТПВ”.

Відповідальна за проведення засідання Валентина Часник. Світлини Зоряни Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top