Вікторина “Миру хочуть добрі люди, і дорослі і малі, миру хочуть на землі”

   20.09.2023 року працівники бібліотеки-філії №1 по роботі з дітьми Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської Ради напередодні міжнародного Дня Миру провели з дітьми вікторину “Миру хочуть добрі люди і дорослі і малі, миру хочуть на Землі”.  Міжнародний День Миру відзначають у різних куточках планети. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити щось дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир. 

Бібліотекар розповіла дітям про історію виникнення цього свята, про важливість миру на Землі і запропонувала переглянути відеоролик “Хай буде мир на нашій рідній Україні”. Школярі висловлювали свої побажання миру та злагоди і закликали всіх людей: “Вчіться робити добро людям і творити добро на Землі. Живіть у мирі та злагоді”. Кожен висловив свою думку, що для нього означає слово “мир” і брав активну участь у вікторині до Дня Миру. У нелегкий час для України цей день є особливо важливим. Мрія всієї України сьогодні одна – МИР! Біля патріотичного куточка “Час дякувати” всі охочі написали листівку з подякою нашим воїнам, які героїчно захищають Україну. Біля запропонованої бібліотекарем книжкової викладки “Нам потрібне мирне небо” діти згадували скільки оповідань, віршів, пісень складено про дружбу, дитинство і про таке прекрасно слово “мир”. Символом міжнародної солідарності всіх людей світу є Дзвін Миру. Його було вилито з тих монет, які пожертвували діти всіх континентів. На дзвоні зроблено напис: “Хай буде мир у всьому світі”. І сьогодні бібліотекарі разом з дітьми послухали його дзвін у записі і цей звук змусив задуматися кожного – який хиткий і тендітний наш світ, а тому його потрібно берегти.

    Сьогоднішні посмішки на обличчях, радість в очах дітей вселили надію що в Україні і усьому світі не буде місця війнам! Ми з мир у світі! 

 

    Відповідальна Таргоніна В. Ю.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top