Віримо у розквіт нашої рідної мови та культури

20151109 170705
9 листопада 2015 року о 12:00 користувачі абонементу ЦБ (К. Данила 16) ознайомилися з двома актуальними датами виставки – календаря “Сьогодні ми відзначаємо”:

  • 9 листопада – День української мовита писемності;
  • 9 листопада – День працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Працівники бібліотеки, вітаючи присутніх з цими величними святами утверджєння нашого національного духу, побажали кожному усвідомлення великої сили української мови, українського слова, української пісні, їх першорядного значення і визначеної ваги в духовному бутті всього народу. Бібліотекарі підкреслили, що наша мова має бути не святковим атрибутом, який дістають зі сховків з нагоди якихось урочистостей, а щоденним знаряддям розуму, серця, виявом інтелектуальних здібностей та творчих сил.

Символічно, що ці дати співпали в один день, адже культура – це не лише дозвілля та веселощі, це турбота про рідну мову, збереження народних традицій, прилучення молодого покоління до дивосвіту рідного слова і рідної пісні. Культуру творили і творять талановиті люди – поети і письменники, співаки і музиканти, художники і танцюристи. Всі майстри своєї справи.

І ми, бібліотекарі, гордимося, що також маємо честь працювати на благо рідної мови і культури.

Тож вірмо у їх розквіт і своєю працею наближаймо його.

Виставки – викладки літератури “І живе наш народ у співучому слові” і “Квітне рідне Прикарпаття талантом свого народу” гармонійно доповнили розповіді бібліотекарів.

Захід підготувала заввіддділом обслуговування ЦБ Кирста О. М. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top