Віртуальна екскурсія “Як ви не бачили Карпат, то ви не бачили України”

25 вересня в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (Мазепи,11А) МЦБС департаменту культури Івано-Франківської міської ради з учнями 5А класу ЗОШ №4 проводилась віртуальна екскурсія “Як ви не бачили Карпат, то ви не бачили України”. 

Школярі уважно слухали розповідь бібліотекаря про найвищий хребет українських Карпат – Чорногірський, про найвідоміші складові цього масиву: Говерлу, Піп Іван (Чорногірський), Туркул, Петрос та інші.

Цікавою і новою була для дітей інформація про віадук – арковий кам’яний залізничний міст у Ворохті, що веде з одного схилу на інший над глибокими ущелинами і річками. Таких мостів у Ворохті декілька.

Учні дізнались і про інший гірський масив, що проходить Івано-Франківщиною, Закарпаттям та Румунією – Мармароси. Цей гірський хребет хоч і нижчий за Чорногірський, але мальовничістю не поступається йому. Знаменитий Едельвейс (білотка альпійська) росте тільки в Мармаросах.  

Почули школярі і про диких тварин, що живуть в Карпатах, про сокола – Сапсана, що полюбляє жити поряд із скелястими урвищами.

Незабутнє враження отримали діти від перегляду відеоролика “Карпатськими стежками”.

Активно відповідали діти на питання вікторини “Що я знаю про українські Карпати”.

Біля тематичної полички “Чарівний край Черемоша й Прута” учні ознайомились з цікавою літературою.

Відповідальний за проведення  Яковойко Н.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top