“Вічна пам’ять синам, що стали героями в наших очах”

Щорічно, 20 лютого вся країна вшановує памʼять Героїв Небесної Сотні. Тоді, на зламі 2013-2014 рр., українці зробили свій рушійний крок у напрямку європейського майбутнього нашої держави. Революція гідності є однією з наймасштабніших подій у новітній історії України, результатом якої стало повалення режиму проросійського президента Віктора Януковича та відновлення демократичних цінностей України. Однак, у боротьбі за права людини та громадянина, демократію і свободу українці заплатили високу ціну – загинуло 107 Героїв. 

З метою гідного вшанування Героїв Небесної Сотні, 22.02.2023 року працівники бібліотеки-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради спільно з працівниками Міського Народного дому з учасниками “Клубу цікавих зустрічей” провели патріотичну годину “Вічна пам’ять синам, що стали героями в наших очах”. 

 Ведуча заходу розповіла присутнім про героїчну  боротьбу наших співвітчизників за свободу, та демократичні права українців, яка здобулася надвисокою ціною – ціною полеглих людей. 

Працівники бібліотеки організували книжкову виставку “Небесну Сотню зорі освітили, щоби безсмертною лишилася в віках” і зробили перегляд представленої літератури. Також прочитали вірш О. Букатюка “Я серцем там, де кулі свищуть”. 

У виконанні творчих колективів МНД звучали патріотичні пісні. В кінці заходу присутні хвилиною мовчання вшанували  наших земляків Романа Гурика і Василя Мойсея і всіх героїв, які загинули на Майдані. 

Відповідальна – Бакіна Х. І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top