Година валеологічної грамотності “Обізнаність про ВІЛ/СНІД – шлях до здоров’я”

01.12.2020 на абонементі ЦБ (вул. К.Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була підготовлена година валеологічної грамотності “Обізнаність про ВІЛ/СНІД – шлях до здоров’я”. Всесвітній День боротьби зі СНІДом вперше відзначили 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Тоді на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.
ВІЛ та СНІД – це одна з найсучасніших проблем світу, тому цій темі присвячують конференції та демонстрації щодо СНІДу та його профілактики. Не варто забувати, що ця хвороба смертельна. Сьогодні ВІЛ – це не вирок. Люди з вірусом імунодефіциту можуть жити звичайним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати тощо. Достатньо вчасно вживати ліки. Якщо ВІЛ-інфекція діагностується вчасно, відразу розпочинається АРТ і надається необхідне лікування пацієнту, а відтак людині гарантується якісне та повноцінне життя.
Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це важлива нагода для підняття поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми ВІЛ/СНІДу, проблеми людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом.
Символом боротьби зі СНІДом стала червона стрічка. Як символ боротьби з ВІЛ/СНІД вона була запропонована у 1991 році американським художником Франком Муром, який належить до асоціації «Візуальний СНІД». Вона означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї».
Відповідальні за захід: Данилів Л.В., Микитюк У.С., Зіняк М.В.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top