Година відвертої розмови “ Толерантність: крок за кроком”

Вітаємо з Днем толерантності.

У цей день хочеться побажати завжди і всюди, за будь-якої погоди і будь-якого розкладу залишатися справжньою людиною, яка поважає себе і оточуючих. Бажаю, щоб у світі панувала справедливість, чесність, доброта і щирість. Нехай кожен з нас буде терпимим, спокійним і незворушним.

Так 19 листопада 2018 року о 14:00, бібліотекар абонементу ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради розпочала годину відвертої розмови “Толерантність: крок за кроком”, яка проводилась з нагоди Міжнародного дня толерантності, що відзначається 16 листопада.
Мета заходу – познайомити з поняттям «толерантність», виявити основні риси толерантності, сформувати правильне уявлення про толерантну поведінку; виховувати почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій і культури різних народів; розвивати комунікативну культуру спілкування і взаєморозуміння; відповідальності, довіри.

Під час години відвертої розмови обговорювалися питання:
– де вперше зустрічається поняття “толерантності”? (у трактаті Вольтера, який писав, що “безумством є переконання, що всі люди мають однаково думати про певні предмети”);
– як розуміють толерантність народи різних культур? (неоднакове в різних культурах: у англійців – як готовність і здатність без протесту сприймати особистість; у французів – як певна свобода іншого; в арабському світі толерантність – прощення, терпимість, співчуття іншому, а в перському – ще й готовність до примирення);
– що означає бути толерантним? та інші.

Більшість користувачів визнали, що толерантна людина не ділить світ на два кольори – чорний та білий. вона не акцентує на розбіжностях між ”своїми “ та “чужими”, а тому готова вислухати та зрозуміти інші точки зору. Захід дав можливість присутнім ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, і саме толерантність врятує світ.

Доповненням до розмови була поличка постерів “Молодь за толерантність”
Захід призначений для юнацтва, відповідальний бібліотекар абонементу ЦБ Данилів Л.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top