Година державності «ЗУНР – провісниця української держави»

Живи та міцній, Українська Державо! –
Вмирали у битвах мільйони борців,
Щоб стяг синьо-жовтий піднявсь величаво
Й над Києвом стольним віки майорів.

Перший день листопада був, є і залишився в українській історії однією з найвагоміших дат. Саме в цей день, 1918 року, на стародавній ратуші Львова вперше замайорів національний жовто-блакитний стяг, і після шести століть іноземного поневолення західноукраїнських земель виникла національна українська держава, яка на основі Тимчасової Конституції стала іменувати себе Західно- Українською Республікою. ЗУНР ввійшла в історію як героїчний епізод у боротьбі українського народу за незалежність, вільний, демократичний розвиток.

31.10.2018 р. о 14:00 в Івано-Франківському територіальному центрі соціального обслуговування (вул. Коперника, 1) працівники читального залу ЦБ у форматі волонтерської роботи з людьми похилого віку та обмеженими можливостями презентували захід – година державності «ЗУНР – провісниця української держави» до 100-річчя Листопадового зриву.

«Минають роки… 1-е листопада 1918 року належить історії. Ми повинні пам′ятати всі історичні події, які відбулися в нашій країні. Бо це наша історія і хто, як не ми, українці, маємо її знати, вивчати і шанувати!», – такими слова звернулася до всіх присутніх бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.


Дискусійний характер заходу дозволив учасникам озвучити різні думки, активно брати участь в обговоренні історичної події. Літні люди демонстрували обізнаність української історії та небайдужість до перебігу подій сьогодення. Розкриттю теми сприяли викладка літератури «ЗУНР – втілення самостійності та соборності» та мультимедійна презентація « ЗУНР – свято народже
ння державності».
Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top