Година духовності “Коли янголи спускаються на землю”

Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Вони несуть у наші оселі та серця добро, любов, оновлення, злагоду та щирість радісних побажань. 

19 грудня – день святого Миколая Чудотворця, одне з найулюбленіших дитячих свят, з яким пов’язані дитячі мрії та сподівання. За народними повір’ями саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив весь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість.

Щоб подарувати дітям радість та святковий  настрій, поглибити знання про святого та важливість добрих вчинків, 19.12 2021 року в бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була підготовлена і проведена година духовності “Коли янголи спускаються на землю”.

В святково прикрашеній бібліотеці на дітей чекали: чарівна ялинка, новорічні прикраси, ілюстрована книжкова виставка «Святий Миколай – чародій, святитель, діточок покровитель». На виставці представлена література про життя святого Миколая, історія виникнення та поширення свята, легенди, традиції та прикмети, пов’язані з цим днем, а також художня література. Працівники бібліотеки ознайомили дітей з історією виникнення свята, підготували святкову вікторину «Хто такий Святий Миколай», розповіли легенди, познайомили з народними прикметами та традиціями, які пов’язані з цим днем.

Хто в цей день не завітав до нашої бібліотеки, може здійснити віртуальну мандрівку, переглянувши відеопрезентацію «Казка про Миколая» з якої дізнається багато цікавих фактів про Святого, а також те, як вшановують його в різних куточках землі.

Звичайно, в цей день не обійшлось без подарунків  від Святого Миколая.

Відповідальні: працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top