Година загадок «Прочитай, відгадай, іншим загадай»

  Щорічно останній тиждень березня для  бібліотек сповнений приємних турбот, пов’язаних з проведенням Всеукраїнського тижня дитячого читання. Тиждень дитячого читання – свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, свято письменників і видавців, бібліотекарів і читачів, веселих пригод і літературних відкриттів, зустрічей з цікавими людьми та героями книг.  Сьогодні 29.03.2024 року бібліотекар філії №12 (с. Микитинці) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, Гунчак Тетяна, завітала в гості у дитячий клуб «Калейдоскоп», де провела годину загадок «Прочитай, відгадай, іншим загадай».

Підготувала для учасників цікаву пізнавальну розповідь про загадки, адже саме загадки є одним із засобів всебічного розвитку дитини. Загадки вчать малюків умінню спостерігати, помічаючи щось особливе, розвивають вміння побачити суть предмета, його призначення. Адже, загадка завжди містить в собі питання, що вимагає розумової діяльності, зосередженості, роботи уяви і звичайно дає дитині нові знання про навколишній світ. Цікавий захід переріс у справжні змагання маленьких ерудитів, які один поперед одного відгадували загадки, та придумували власні. Також бібліотекар презентувала діткам періодичні видання – журнали такі як «Смайлик», «Яблунька» і «Котя малюк». Цікаві казки, яскраві малюнки та фото, не залишили байдужими присутніх. Читачі відзначили, що журнали, на відміну від книжок, мають номер, на них вказано місяць, рік. З задоволенням проходили лабіринти, розгадували сканворди, шифрограми, відповідали на запитання вікторин, знаходили відмінності на малюнках, читали абзаци з казок.

Отже, всеукраїнський тиждень дитячого читання – це чудова нагода підтримати інтерес дітей до книг та розвивати їхні здібості.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top