Година здоров’я “Здоровий спосіб життя і довголіття”

  Здоровий спосіб життя (скорочено «ЗСЖ») — це раціональне та ефективне використання власних життєвих ресурсів. ЗСЖ включає: раціональне та здорове харчування, регулярну фізичну активність, якісний та достатній сон, психічну рівновагу та контроль рівня свого стресу, безпечні умови життя та праці, соціальне здоров’я — позитивні взаємовідносини з родиною, близькими та друзями, духовний розвиток та можливість для самоактуалізації та самореалізації, регулярні загартовування та діяльність направлення на збільшення власної енергійності, продуктивності, ефективності, спортивних результатів, омолодження, та збільшення власного рівня щастя та щастя близьких людей.  

10 жовтня 2023 р. о 12.30  працівники читального залу ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели захід годину здоров’я “Здоровий спосіб життя і довголіття”. Захід був проведений в ліцеї №4 для учнів десятого класу. Бібліотекарі читального залу Дубовська Оксана і Каретнікова Надія розповіли про те як важливо докладати  зусиль, щоб вести здоровий спосіб життя і не набувати шкідливих звичок. Якщо  із якихось причин вони вже є, то треба вжити всіх заходів, аби їх позбутися.  Гостями заходу були учасники ветеранського спорту, активні цікаві люди і пропагандисти здорового способу життя Дяченко Володимир Іванович – спортсмен, поет, зразок здоров’я і бадьорості духу в похилому віці та Файчак Іван Ількович.  

Іван Ількович Файчак – багаторазовий чемпіон та рекордсмен України, переможець чемпіонату Європи з легкої атлетики, призер чемпіонату світу серед ветеранів у бар’єрному спринті, чемпіон Європи з п’ятиборства. Спортсмен-ветеран має у своїй спортивній скарбниці більше сотні медалей, а за плечима – тисячі кілометрів доріг, оскільки об’їздив багато країн світу. “За своєї недбалості, недоїдаємо овочі і фрукти, які маємо вдома. Чому нема щоденно на нашому столі моркви, капусти, горіхів, столового буряка, яблук, перцю, цибулі, часнику? Адже морква – це пам’ять, розум дітей. Вона покращує обмінні процеси мозку. Сприяє підвищенню працездатності. Покращує розумові здібності дітей капуста, чорниці, цибуля, горіхи, кмин. Горіхи впливають не тільки на розумові процеси, але і підвищують імунітет до захворювань. Щоденно треба з’їдати 4-5 горіхів. Столовий буряк містить багато заліза, що входить до складу гемоглобіну крові.” – ось деякі рекомендації  від Івана Ільковича Файчака для учнів. Учні десятого класу отримали цікаві рекомендації як зберегти здорове тіло і дух аж до поважних років. 

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Дубовська О. П. і Каретнікова Н. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top