Година знаменної дати:  “День слави нашого народу”

Буває, часом сліпну від краси.
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво, –
Оці степи, це небо, ці ліси,
Усе так гарно, чисто, незрадливо,
Усе як є – дорога, явори,
Усе моє, все зветься – Україна.
Ліна Костенко

В очікуванні знакового та визначного свята нашої держави – Дня Незалежності, 11.08.2021 року працівники бібліотеки-філії №7 (вул. Дністровська, 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради зустрілися з підопічними Івано-Франківського територіального центру обслуговування пенсіонерів і провели годину знаменної дати:  “День слави нашого народу”. Захід був присвячений 30-й річниці проголошення Верховною Радою Акту Незалежності України та відбувався в історичному серці нашого міста – колишньому палаці Потоцьких.

Бібліотекарка читального залу, Федишин В.В., зробила для учасників заходу екскурс в історію святкування Дня Незалежності у різних країнах світу та заглибилася в багаторічну історію боротьби українського народу за незалежність.

Одвічна мрія нації, котра джерельними витоками сягає у глибину століть, славний приклад якої – сила і міць Київської Русі. Ідеєю самостійності просякнута звитяга козацької доби й першої незалежної республіки – Запорозької Січі. Народ свято і мужньо проніс її крізь найчорніші віки розбрату, поневолення і визискування – Руїни, скасування Січі, закріпачення, своєї вторинності у складі різних імперій. Проніс і проголосив на увесь світ Україну, державою вільною серед вільних і рівною серед рівних.

Отож, віддамо належну шану всім, хто поліг у цій нелегкій борні й побажаємо їхнім нащадкам мудро і шанобливо втілювати ідею незалежності у життя, творити міцну державу, в якій кожному громадянинові будуть гарантовані права на достойне життя.

Відповідальна: Васіна М.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top