Година з періодикою «Мова – це оберіг людини і нації»

«А мова – це душа народу,
народ без мови – не народ»
В. Сосюра

21 лютого – всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування воно вже стало традиційним адже, адже це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу.

24 лютого о 12:00 2020 р. в читальному залі ЦБ (П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради була проведена година з періодикою «Мова – це оберіг людини і нації» присвячена до Дня української мови.

До цієї пам’ятної дати бібліотекар читального залу Зоряна Петрик підготувала й видала авторський буклет “Мова – це оберіг людини і нації”, який містить вислови та цитати відомих українців про рідну мову та список літератури з посиланнями на статті про скарб нашої нації. За основу оформлення зовнішньої та внутрішньої частини буклету було взято патріотичні картинки, вислови та гасла. Дизайн друкованої продукції витриманий в традиційних українських синьо-жовтих тонах. За словами автора та упорядника буклету Зоряни Петрик, це видання створене з метою інформування читачів та популяризації української мови в основному серед молодого покоління.

Також, відвідувачам бібліотеки була запропонована виставка патріотичної літератури «О, слово рідне! України слава»…

Присутні з інтересом розглядали буклет та ознайомлювалися із поданою в ньому інформацією. Цікавими виявились для них і статті, представленні на виставці.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top