Година народознавства в дитячій філії №1

Godyna narodozn_DF1_525.04.13р. в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Г. Мазепи, 11а) відбулася година народознавства «Писанковий калейдоскоп» для учнів 2-Б класу школи-ліцею №23.

Бібліотекарі мали на меті пробудити в дітей інтерес до традицій свого народу і поглибити їхні знання про одне з найдавніших і найурочистіших релігійних свят – Великодня. А також ознайомити їх з історією виникнення писанки, пробудити любов до прекрасного.

У вступному слові «В Україні дзвони дзвонять – це у нас великий день» бібліотечні працівники розповіли про святкування Великодня в Україні, про українську писанку та її магічну силу, наголошуючи на тому, як народний звичай розмальовувати писанки переріс у чудове народне мистецтво.

Гостею даного дійства була дитяча письменниця, поетеса, жителька міста Івано-Франківська Віра Багірова, яка презентувала свою книгу «Золота Пасха». А потім був виступ дітей за сценарієм «Величаємо Великдень та писанки» у віршах та піснях, відгадуванні загадок, відповідях на питання вікторини «Чи все ми знаємо про Великдень?».

Все дійство відбувалося дуже колоритно, цікаво, з великою активністю дітей. Вкінці для учасників масового заходу було розгорнуто книжкову полицю «З Воскресінням Христовим!».

Відповідальна за проведення бібліотекар ІІ категорії Ідзьо Г.В.

Godyna narodozn_DF1_4   

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top