Година пам’яті “Небесна Сотня на варті незалежності”

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло..
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня в вирій полетіла…
                                                         Людмила Максимлюк

 

На шляху до Незалежності  український народ часто втрачав своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку за гарне майбутнє нашої держави стали і Герої Небесної сотні. У нашому місті проходить цілий ряд поминальних заходів, присвячених Героям Небесної Сотні. 

20.02 – День пам’яті Героїв Небесної Сотні

20.02.2024р.  в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС (вул. Пилипа Орлика, 5) Департаменту культури міської ради відбулася година пам’яті “Небесна Сотня на варті незалежності” (до Дня Героїв Небесної Сотні). Захід був проведений у співпраці з Центром культури і мистецтва Івано-Франківської міської територіальної громади (вул. Тараса Шевченка, 1), ведуча Наталія Мандроцин та Івано-Франківським міським осередком “Союзу Українок” (вул. Гриневичів), керівниця Оксана Миколаївна Ковальчук. Модератор зустрічі Зоряна Петрик оживила в уяві присутніх трагічні події тих днів, закликала не забувати тих, хто поклав своє життя на вівтар Батьківщини.

До заходу бібліотекарі підготували тематичний відеоряд  “Небесна сотня на варті” та тематичну викладку-інсталяцію “Героям Слава!”. Емоційно, з хвилюванням сприймали присутні промовисті кадри трагічних подій Майдану. Коментуючи відео, Зоряна Петрик зі сльозами на очах зауважила: “Пам’ятати про них – наш священний обов’язок. Ти віддячиш їм, якщо житимеш ГІДНО.”  Народне аматорське тріо бандуристок “Намисто”, керівниця Надія Нестерук до глибини душі зворушили всіх присутніх виконаннам пісень: “Йшла до Бога Україна”, муз. О. Шушвар, сл. С. Українець; “Мить”, сл. і муз. С. Вакарчука; “Нас весна не там зустріла”, муз. О. Гаркавого, сл. Й. Струцюка; “Сумна легенда”, муз. Р. Назаркевича, сл. С. Лепех; “Україно моя”, сл. і муз. Т. Кукурудзи. Окрасою заходу було виконання патріотичних пісень хором Івано-Франківського міського осередку “Союзу Українок” (вул. Гриневичів) керівник Оксана Миколаївна Ковальчук, які виконали пісні: “Лелека в дорозі”, “А мати, сина жде”, “Не цураймося, українці”, “На городі, коло хати”. Також членкиня “Союзу Українок” прочитала вірш “Прощання на Майдані” та інші. 

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Зоряна Петрик. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top