Година пам’яті і шани “І схиляю в шанобі чоло перед світлим безсмертям твоїм “

Ні долі, ні волі у мене нема,
Зосталася тільки надія одна:
Надія вернутись ще раз на Вкраїну,
Поглянути ще раз на рідну країну,
Поглянути ще раз на синій Дніпро, –
Там жити чи вмерти, мені все одно.
Леся Українка

“Леся Українка глибоко національна в своїй основі, всім змістом своїм зв’язана нерозривно з життям свого народу, з переживаннями нашої людини в теперішню добу, ця творчість переводила її на грунт вічних вселюдських змагань, уясняла в їх світлі й зв’язувала їх з одвічними переживаннями людкості. Наше громадянство не встигало йти за цим захоплюючим, бурним потоком натхнення, цею блискучую панорамою образів, що розверталася перед ним; цей високий рівень ідей ,на який вела творчість покійної, був незвичний для його ширших кругів. Смерть перервала цю путь у вселюдські простори”.
(Михайло Грушевський, жалобні збори Київського Наукового товариства восени 1913 року).

Такими словами геніальної української письменниці Лесі Українки та жалобними словами Михайла Грушевського на абонементі  ЦБ (вул. К. Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради ведучі-бібліотекарі розпочали годину пам’яті і шани “І схиляю в шанобі чоло перед світлим безсмертям твоїм “ (до дня смерті славетної української письменниці Лесі Українки – 1 серпня 1913 року в рамках відзначення року Лесі Українки в Україні – 2021).

Захід присвячений вшануванню постаті Лесі Українки. Мета заходу – передати силу і глибину поетичного світу Лесі Українки, виховувати любов до українського поетичного слова, до творчої спадщини поетеси. Бібліотекарка коротко ознайомила присутніх із сторінкою життя і творчості видатної письменниці, поетеси, фольклористки, активістки українського національного руху. Слухали, читали, обговорювали постать цієї величної жінки.

Відповідальна: Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top