Година-посвята “Слово про батька” /до Дня батька/

Свято День батька відзначають у третю неділю червня. Вперше виникло в 1909 році в США. Святкові заходи включають акти широкого вшанування інституту батьківства і сім’ї у вихованні дітей, а також його ролі для процвітання всього суспільства.

Наші батьки – найближчі до нас люди в усьому світі. Тато і мама – найперші слова, які в більшості ми вимовляємо, коли вчимося розмовляти рідною мовою. Ми намагаємося їх порівнювати, дивимося на них, вивчаємо їх. Вони для нас одночасно і найбільша загадка, і найбільше відкриття. Добре, коли вони є у нас і сумно, коли залишають.

16.06.2022 року бібліотекарі читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради  підготували  годину-посвяту “Слово про батька” (до Дня батька). 

В рамках заходу  для онлайн користувачів підготовлена відеопрезентація, в якій висвітлена роль батька, зокрема під час війни.

На вулиці біля приміщення читального залу ЦБ були презентовані листівки, які  містять інформацію про роль батька в житті дитини. Перехожі і гості міста із цікавістю слухали інформацію та приймали в подарунок листівки. Бібліотекарі також запрошували приходити до читального залу ЦБ стати користувачами бібліотеки.

Увазі користувачів були запропоновані такі поради: розповідаючи дитині про війну, батькові треба показати суть добра і зла. Уникайте будь-яких описів насилля — вбивства, каліцтва. Дитина має знати, як справлятися з ним. У дитини має бути приклад здорового ставлення до іншої людини. Щоб дитина була щаслива, треба показати їй модель ненасильницької форми спілкування. Добре, якщо дитина може дати відсіч, але сама не вважає за нормальне ініціювати насилля. Показати дитині, що так, вона має право на агресію, злість, емоційні вибухи, але це може бути лише захисна реакція.

Бути гарним батьком – найбільш відповідальна і потрібна робота в житті чоловіка. Стати прикладом для сина і добрим чарівником для дочки. Навчити, розповісти, захистити, пояснити і зробити все це з любов’ю і терпінням – таке може тільки тато.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу – Дубовська О. П.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top