Година-реквієм “Геноцид української нації”

screenshot_1З кожним роком правда про Голодомор 1932-1933 р.р. в Україні поширюється дедалі більше серед української та світової спільноти. Сьогодні не викликає сумніву,  що сталінський тоталітарний режим вчинив жорстокий злочин проти української нації, внаслідок якого мільйони українських селян були виморені штучно організованим голодом. Про це ми всі повинні пам’ятати! Про це повинно знати молоде українське покоління.

З метою вшанування пам’яті Жертв Голодомору, а також з наміром донести правду про трагічні сторінки історії українського народу, бібліотекарі бібліотеки-філії № 2 прийшли на зустріч з 8-Б класом СШ № 1 25.11.2016. об 11.50, щоб провести годину-реквієм “Геноцид української нації”.

Бібліотекар Захарів О.Я, розповіла про історичні передумови виникнення Голодомору, вона аргументовано довела, що причиною цього є Сталін та його прибічники, якими штучно був створений терор проти українців. Під час заходу була запалена свічка пам’яті і в відблисках цієї свічки зачитувались документи, факти, свідчення очевидців тієї страшної катастрофи.

До огляду учням була проведена книжкова виставка “У пам’ять про скорботний 33-їй”, яку провела бібліотекар Максимів М.Д. Тут були представлені такі книги: “Жнива Скорботи” Р.Конквест, “Ваші мертві вибрали мене” Д. Мейс, “Страта Голодом” С. Старів, “Червоний колір гріха” С. Геник, “Голод 1932-1933 в Україні: геноцид” та інш.

На заході були присутні 22 учнів, класний керівник 8-Б класу Шиманська Ірина Богданівна, шкільний бібліотекар – Гораць Галина Олександрівна.

Відповідальна за захід – Захарів О.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top