Година спілкування: “Створюй себе та змінюй Україну за Декларацію Богдана Гаврилишина”   

“Вчитися, діяти, мріяти
З ентузіазмом, оптимізмом, захопленням”.
Б. Гаврилишин

Згідно з Постановою Верховної Ради №  5286 16 липня 2021 р. в Україні щорічно 19 жовтня відзначають Всеукраїнський день відповідальності людини. 

19 жовтня 2022 року в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради для користувачів бібліотеки була запропонована година спілкування “Створюй себе та змінюй Україну за Декларацією Богдана Гаврилишина”. 

Богдан Гаврилишин, професор, член Наглядової ради Міжнародної академії мистецтва та науки, на початку 2010-х дійшов висновку, що однією з передумов виконання Загальної декларації прав людини, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році, є усвідомлення та прийняття кожним членом суспільства також й індивідуальної відповідальності на всіх рівнях. У 2014 році професор створив змістовний та лаконічний документ – «Декларацію відповідальності людини», у 15 пунктах якої відобразив різні рівні відповідальності, від особистої до відповідальності на рівні країни та світу. Вони можуть стати дороговказами до більш демократичного, інклюзивного та ефективного суспільства.Світові потрібна допомога, щоб вилікуватись, оживити цінності свободи, людської гідності, верховенства права, соціальної справедливості, радше чим зосередження лише на грошах. Перехід від ситуації, де хтось виграє, а хтось програє, до ситуації, де всі щось виграють, є необхідним завдяки зміні взаємовідносин, діючи через почуття обов’язку та у дусі співпраці. Потрібна Універсальна декларація обов’язків людини”. 

Проживши три чверті свого життя поза межами України він завжди  і всюди представлявся “Я – українець, не маючи навіть закордонного паспорта”. Автор “Декларації відповідальності людини“ Богдан Дмитрович Гаврилишин невтомною працею та активною суспільною діяльністю впродовж усього життя боровся за кращу долю для рідної України. Приклад Богдана Гаврилишина для української молоді можна сформулювати так: не бійтеся самостійно мислити і відважно мріяти.

Бібліотекарі читального залу ЦБ представили виставку “Створюй себе та змінюй Україну за Декларацією Богдана Гаврилишина”. Виставкою зацікавились ВПО та користувачі читального залу ЦБ.     

Відповідальна: Казакова І.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top