Година спілкування «Уклін тобі осіннє покоління»

1 жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку – свято, яке покликане звернути увагу всього людства на потреби старшого покоління. Саме тому в 1990 році Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення про заснування Міжнародного дня літніх людей.

З нагоди цього свята 2 жовтня 2018 року в бібліотеці – філії №8 (Блавацького,1) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулась година спілкування з учнями 10 класу ЗШ№6.

Бібліотекар ознайомила користувачів з історією виникнення та необхідністю відзначення цього свята. Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими та милосердними до найповажнішої частини людства. Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Біблія вчить, що від ставлення до батьків, безпосередньо залежить тривалість нашого життя. Зневажаючи проблеми літніх людей, ми створюємо майбутні проблеми собі. Поки ми молоді, старість вбачається нам такою далекою і навіть неможливою. Нам здається, що ми завжди будем молоді, але… Роки минають швидко і в якусь мить людина починає розуміти, що вона поповнює ряди бабусь та дідусів. З роками багато починаєш відчувати усю серйозність, чи, марність життя. Пам’ятаймо і надалі про борг перед людьми поважного віку.
Поважайте старість! Адже народна мудрість говорить: «Як аукнеться, так і відгукнеться».
В теплій, щирій, відвертій атмосфері відбулась година спілкування.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top