Година цікавої інформації “Роздуми про довголіття”

  Щорічно на початку жовтня в нашій країні відзначається День людей похилого віку. І цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, але і привід до роздумів щодо подальшої долі суспільства, його культури, взаємозв’язку поколінь.  3 жовтня 2023 р. о 11.00  працівники читального залу ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели захід годину цікавої інформації “Роздуми про довголіття”  (до Дня людей похилого віку).

Захід був проведений в ліцеї №4 для учнів одинадцятого класу. Бібліотекарі читального залу Дубовська Оксана і Каретнікова Надія розповіли про історію  Дня людей похилого віку, навели цікаві факти і розповіли дивовижні історії про довгожителів у всьому світі. Гостями заходу були учасники ветеранського спорту, активні цікаві люди і пропагандисти здорового способу життя Дяченко Володимир Іванович – спортсмен, поет, зразок здоров’я і бадьорості духу в похилому віці та Файчак Іван Ількович. 

Іван Ількович Файчак – багаторазовий чемпіон та рекордсмен України, переможець чемпіонату Європи з легкої атлетики, призер чемпіонату світу серед ветеранів у бар’єрному спринті, чемпіон Європи з п’ятиборства. Спортсмен-ветеран має у своїй спортивній скарбниці більше сотні медалей, а за плечима – тисячі кілометрів доріг, оскільки об’їздив багато країн світу. Учні одинадцятого класу отримали цікаві рекомендації як зберегти здорове тіло і дух аж до поважних років. В похилому віці прийнято підводити підсумки прожитих літ. Але життя не закінчилося, кожен день приносить все нові і нові враження. Люди похилого віку, наше старше покоління – золотий фонд, який є своєрідною скарбницею досвіду та знань, і з якого можуть черпати мудрість молодші покоління.

 

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Дубовська О. П.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top