“Григорій Сковорода – національний філософ світового рівня”

Протягом двох із половиною століть наша духовна самосвідомість, національна культура, думка й мораль невіддільні від Григорія Сковороди, розвиваючись і збагачуючись під благотворним впливом його філософсько-етичного вчення, морального прикладу його життя, пізнання ним істини з життям в істині. Григорій Савич Сковорода стояв на сторожі морального здоров’я нації, був виразником народної демократичної ідеї і, безсумнівно, заслуговує на глибоку вдячність і широке пошанування сучасної незалежної України.

10 листопада 2019 року об 11.30 працівники читального залу ЦБ (вул. Пилипа Орлика,5) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в приміщенні клубу в/ч № 1349 (вул. Чорновола, 119 а) разом із завідувачкою бібліотеки військової частини Ларисою Петрівною Жалобіною провели захід –  постать на п’ядесталі нації “Григорій Сковорода – національний філософ світового рівня”. Захід був присвячений 225 річниці з дня смерті відомого українського філософа.

Із вступним словом “Григорій Сковорода – велетень духу, осягнений і неосягнений” виступила Лариса Петрівна.

Про цікаві моменти  життєвого і творчого шляху Григорія Сковороди присутні дізналися із розповіді провідного бібліотекаря читального залу ЦБ Надії Каретнікової “Григорій Сковорода – український письменник, філософ, педагог-просвітитель”. 

Ірина Казакова, бібліотекар І карегорії читального залу ЦБ, підготувала виступ про етичні та філософські погляди Григорія Сковороди. Зокрема вона зазначила: “Постать Григорія Сковороди є унікальною для України. Він – автор своєрідної філософії серця і філософії свободи.Свій високий моральний ідеал Григорій Сковорода втілював у власному житті. Для багатьох він був мандрівною академією. Його світогляд відбивав найвищий рівень розвитку суспільної думки в Україні, а життя і послідовність у дотриманні переконань служили прикладом для багатьох сучасників і нащадків”. 

Присутнім в актовій залі була презентована однойменна бібліотечна виставка. Військовослужбовці мали змогу переглянути  книги Г. Сковороди, літературно-критичні видання та добірку журнальних статей. 

Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top