Дайджест-гід «Єдина країна – єдиний народ»

    День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Лише за умови політичної та економічної незалежності ми можемо претендувати на гідне місце України в світі. Лише сильна держава та сильна влада може убезпечити націю від служіння чужим інтересам. Ось чому ми зобов’язані плекати ідеал власної соборної держави й віддавати йому всі свої сили та здібності. Об’єднавча акція 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам’яті українців. Але  сьогодні українцям знову приходиться боротися за свою єдність, захищати цілісність і суверенітет рідної країни.

Зокрема,  19  січня 2024 року в  у бібліотеці-філії №12 (с. Микитинці)  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської  ради   відбувся тематичний  захід  дайджест-гід «Єдина країна – єдиний народ»,  присвячений Дню Соборності України. На захід були запрошені вихованці юнацького клубу «Калейдоскоп». Ведуча заходу, Гунчак Тетяна   розповіла  про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.  Згадали  і про криваві бої, які зараз точаться на Сході і наших героїв, які віддали життя за Україну в російсько-українській війні. Там вирішується доля і майбутнє України. Під час проведення заходу переглянули  презентацію «Україна єдина» та  здійснили віртуальну подорож областями,  збираючи пазли карти України. Цікавим і водночас, ефективним способом засвоєння необхідних знань  видався дітям і історичний квест «Моя Україна».

Також, присутні ознайомилися з книжковою виставкою: «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг!», на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top