“Даруй, кохай, дивуй”

14 лютого у світі відзначали не тільки  День святого Валентина, але й Міжнародний день дарування книг. Сенс свята полягає у тому, щоб надихнути людей подарувати у цей день хоча б одну книгу своїм близьким, друзям або бібліотеці.

З цієї нагоди 15 лютого на абонементі ЦМБ (вул. Короля Данила, 16)  Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  відбулися бібліопосиденьки “Даруй, кохай, дивуй”, на які зібралися люди закохані в життя, поетичне слово, музику і дарували один одному книги, усмішку, тепло, добро, і частинку свого серця. А ще вони долучилися до благодійної акції, організованої бібліотекою на підтримку мешканців будинку для молодих людей із інвалідністю “ОСЕЛЯ ВІРИ, НАДІЇ, ЛЮБОВІ” і придбали чарівні сердечка, ангелики, трояндочки… різні декоративні свічки, зроблені з любов’ю до всіх людей одним із мешканців “Оселі…” Ігором Човпилом. Адже серцю ніколи не вдосталь любові. Надто мало її у сьогоднішньому буденному житті.


Саме тому, цього дня в бібліотеці обмінювалися надбанням тепла у його кращих літературних та музичних проявах, письменниця Марія Микицей, поети Олександр Букатюк, Іванка Юрків та Богдан Кирста, музиканти – Христина Хоменко ( Моршин), Назар та неймовірно талановита молодь міста.
Аня Януш та Ярослав Турів вразили присутніх лірично – музичним парформансом.


Їхнє мистецтво – це чиста сутність любові зафіксована в часі і просторі, у словах і папері. Мистецтво і є любов.

Літературну карту учасників бібліопосиденьок розширили представники із інших міст: романтична пара із Луцька Чайка і Рту, Саша Кириченко із чоловіком із Києва, Тарас Корпанюк із Косова, Руслан Шимон та Оля Лашинюк із Коломиї, Таїсія Зварич (Дрогобич), внутрішньо переселені особи Марія Цимбал (Краматорськ), Іннуся Чемериченко (Крим).
Було дуже затишно та яскраво.

Емоції зашкалювали, присутні не шкодували оплесків, зацікавили їх і, презентовані бібліотекарями книжковий калейдоскоп ” Під сузір’ям кохання”, бібліосушка ” Все починається з любові” та бібліовітрини, які влучно доповнили захід.
В ролі ведучої вдало проявила себе бібліотекар абонементу Марія Зіняк, яка також заінтригувала всіх своєю чудовою прозовою творчістю.
Відповідальні за підготовку та проведення бібліопосиденьок – Марія Зіняк та Ольга Кирста.

Нехай ваше життя буде повне взаємного кохання повсякчас.

Інформацію підготувала завідувачка відділом обслуговування ЦБ – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top