День дозвілля для людей «золотого віку»

Ніяка зовнішня чарівність не може бути повною, якщо вона не оживлена внутрішньою красою. Краса душі розливається подібно до таємничого світу за тілесну красу.

 

Живучи в цьому світі, ми існуємо в фізичній оболонці, але, окрім неї, є ще й внутрішня складова – душа людини, і дуже важливо досягти гармонії між цими двома протилежностями. Іноді душа може підпадати під вплив тіла, і в такому випадку люди втрачають своє справжнє єство. Внутрішня складова людини впливає на її  зовнішність, показує, яка її істинна сутність.

04.10.2018 р. на базі літнього відпочинкового табору с. Лімниця за підтримки міського голови Руслана Марцінківа   та директора Департаменту Надії Загурської вже вкотре відбувся День дозвілля для людей «золотого віку». Бібліотекарі читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради   підготували для гостей корисно-пізнавальний лекторій “Гармонія душі і тіла”.

“ Безсумнівно, кожен з нас не раз чув фразу “гармонія душі і тіла”. Так що ж означає мати гармонію між тілом і душею? Давайте разом спробуємо з`ясувати, що це означає і як досягти рівноваги цих двох сторін, які , по суті, є частинами одного цілого…” – заохотила до спілкування всіх присутніх Світлана Балабан. – “ Людство зібрало неоціненний  досвід у царині гармонізації людського духу і тіла, можна безкінечно черпати знання і поради зі світової скарбниці мудрості. Носієм цих коштовних дарів є Людина. Проживаючи вік, вона накопичує особистий досвід, їй відкривається “третє око”, горизонти майбуття…” За основу своєї розповіді Світлана Балабан взяла книгу відомого закарпатського письменника Мирослава Дочинця “Многії і благії літа”.   Захоплення та схвальні коментарі викликали у присутніх поради, рецепти народної медицини і загалом спосіб життя та абсолютно позитивне сприйняття навколишнього світу сивочолим старцем Андрієм Вороном. “Чоловік великого вродженого обдаровання, підсиленого світотворчим вишколом. Його називали “незнищенним стариком”, карпатським Сократом, Вічником і Світованом. Може, тому що за сто літ він світ перейшов уздовж і впоперек, торуючи дорогу до самого себе”, – так говорить Мирослав Дочинець про героя своїх творів та  особистого вчителя… Глибоко вражає і бажання людини передати іншим загальнолюдські цінності, викристалізувану щиру доброту, терпимість, милосердя, любов… Також гості мали нагоду ознайомитися з іншими творами М. Дочинця: “Криничар”, “Вічник”, “Горянин”, “Книга надиху”, “Руки і душа”. Яскравою ілюстрацією до теми пошуку гармонії стала бувальщина “Магдалина”, яку схвильовано переповіла Світлана Балабан. Протягом заходу вона презентувала присутнім багато цікавих та корисних методик і практик здорового способу життя, знайомила  з основами здорового раціонального харчування, перевагами змістовного дозвілля, позитивного світосприйняття, активно популяризувала літературу по даній темі.

Учасники зустрічі охоче ділилися власним досвідом, аналізували той нелегкий, іноді навіть тернистий шлях, який веде до гармонії душі і тіла. Однак результат перевершить всі сподівання.

Під час зустрічі панувала світла, дружня атмосфера. По-справжньому захоплює аура щирості  і доброзичливості, харизма людей “золотого віку”. Всіх бажаючих запрошували в ”Клуб для людей золотого віку ” , що діє в читальному залі.    Отож, до нових зустрічей в бібліотеці, дорогі наші друзі!

Відповідальна за підготовку і проведення лекторію Світлана Балабан.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top