День краєзнавства “На хвилях часу співає Барнича душа”

Танго “Гуцулка Ксеня” називають однією з найвідоміших українських пісень ХХ століття. Однак упродовж багатьох років ім’я її автора було під забороною в Україні. Напевно, мало хто знає, що цей знаменитий витвір мистецтва, як і багато інших відомих та важливих для нас, написав наш земляк, талановитий композитор Ярослав Барнич.

Саме під час найпродуктивнішого, станіславівського періоду (1929-1941) були написані всі популярні пісні-танго: «Ох, соловію» (1932), «Чи тямиш?» (1932), «Гуцулка Ксеня» (1932-33), «Ще раз…» тощо.

26 липня 1997 року зі ще більшим успіхом було поставлено знамениту «Гуцулку Ксеню», яка і донині «йде на аншлазі» і займає постійне місце в репертуарній афіші «заньківчан». На сьогодні у Балинцях, де народився композитор, відкрито меморіальну дошку, а в Івано-Франківську та Коломиї іменем Барнича названо вулиці.

05.10.2021 року в бібліотеці-філії №4 (вул. Коновальця, 132А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в рамках загальносистемного Дня краєзнавства “На хвилях часу співає Барнича душа” було проведено творчий портрет “Я Барнич  – митець, педагог, громадянин”,  присвячений 125-річниці від дня народження композитора. Бібліотекарі ознайомили користувачів з видатною особистістю і його творчістю. А також, всі охочі мали змогу прослухати музичні твори цього композитора. Сподіваємось, що наші читачі отримали багато цікавої і насолодилися прекрасним заходом.
Запрошуємо всіх до нашої бібліотеки.

Відповідальні: Ліктей Н. К., Тейсар С.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top