“Державний суверенітет і правова держава”

16 липня 1990 р. Верховна Рада УРСР прийняла документ великої історичної ваги – Декларацію про державний суверенітет України. Суверенітет передбачає верховенство, самостійність, повноту й неподільність влади в межах території України.

16.07.2017 р. виповнюється 27 років від дня проголошення  Декларації про державний суверенітет України.

15.липня в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради (вул. П. Орлика,5) о 14:00 відбувся бібліо-експрес “Державний суверенітет і правова держава”.

Бібліотекар читального залу Майя Шегда підготувала розгорнуту інформацію “Історична передвісниця незалежності України”: “Декларація стала одним із перших рішень ВР України, в якому було розгорнуту програму політико-правового, соціально-економічного і культурного будівництва незалежної держави. Отож, це перший документ на шляху до національної незалежності. нова сторінка у літописі незалежної України”, – резюмувала вона у своєму виступі. Вдалим доповненням до інформації був мультимедійний супровід “Перший крок до волі” і “Проголошення незалежності 1991року”. Гості заходу з задоволенням відстежили шляхи здобуття незалежності Укранської держави та прийняття Декларації про Державний суверенітет України

Також, до заходу бібліотекарі презентували книжкову виставку “Шлях до незалежності”. Особливий інтерес та активне обговорення серед учасників викликали публікації з періодики:

Здіорук С. Біля витоків стратегування політики української держави /  С. Здіорук // Наука і суспільство. – 2017. – №5/6. – С. 24-27.

Зятьєв С. За крок до реальної незалежності / С.Зятьєв // Демократична Україна. – 2016. – №28. – С.3.

Історична передвісниця Незалежності України: [Декларація про державний суверенітет України] // Наука і суспільство. – 2013. – №7/8. – С. 2-6.

Коцюба О. Роль Декларації про державний суверенітет у становленні народовладдя / О. Коцюба // Голос України. – 2012 .-  №37. – С.5.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Шегда Майя.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top