“Духовний провідник нації”

17.02.2022 року виповнюється 130 років з Дня народження визначного, релігійного, наукового і політичного діяча, Патріарха Української Греко-католицької церкви Йосифа Сліпого. 

Священник, учений, богослов, професор, єпископ, мученик і в’язень ради Христа, голова підпільної Церкви, Патріарх, вигнанець і пророк – все це етапи складних, часто надзвичайно небезпечних і драматичних обставин життєвого шляху Кардинала Йосифа Сліпого. ВІн завжди був готовий прийняти виклики, сміливо діяв в умовах свого часу, не лякаючись терпінь, принижень,  знеславлення, смерті. 

17.02.2022 року в бібліотеці-філії № 7 (вул. Дністровська, 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було проведено вшанування духовної постаті Й. Сліпого “Духовний провідник нації”. Користувачам бібліотеки завідувачка Васіна М.М, розповідала про життєвий шлях  і діяльність Й.Сліпого, який здійснюючи задуми митрополита А.Шептицького – розвинути українську католицьку науку, завдяки наполегливій праці й ініціативі, став одним із тих учених, які заклали солідні основи під розвиток богословської науки в Українській Греко-католицькій церкві в Галичині. Він гаряче обстоював ідею майбутнього федеративного об’єднання двох найбільших українських церков –  православної та католицької. Перебуваючи на засланні і в концтаборах ГУЛАГу протягом вісімнадцяти років, а потім у Ватикані митрополит Й.Сліпий багато зробив для своєї переслідуваної церкви.

Користувачі бібліотеки мали можливість більше дізнатись про життєвий і духовний шлях Й. Сліпого з книжкової виставки “Тернистий шлях до бога”, яка представлена на абонементі бібліотеки.

Відповідальна: Васіна М.М. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top