“Духовність очима мистецтва”

“Ось я, Господня слугиня: нехай зо мною станеться по Твоєму слову!”

Фраза, котра змінила цілу історію. Фраза, котра дала усьому людству надію на спасіння. Фраза, котра вбиває в людині найсмертельніший гріх – гординю! 

Бог у своїй любові бажаючи спасти світ від гріха бере собі в союзники людську особу, даючи тим самим людині вільний вибір. І саме людина повинна обрати добро. Бог не хоче насильно утверджувати свою волю в комусь. Ні. Він, будучи Творцем усього, дає людині право робити свій вибір. 

7.04.2021 р., святкуючи це велике християнське свято, у бібліотеці-філії №11 (с. Угорники) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради було підготовлено коротеньку відеопрезентацію “Духовність очима мистецтва”.

Сьогодні ми, християни, спогадуємо величну подію у процесі спасіння людського роду – принесення благої звістки ангелом Діві Марії. І це була не просто якась новина. Це була звістка, що вона потрібна Богові для Його задуму. 

Ми так само є потрібними Богові, кожен зокрема. Він кличе кожного до Себе і бажає бачити поруч з Ним. Але чи ми відповідаємо так само як Марія? Чи ми готові довіритися Йому? Чи хочемо виконувати Його волю а не свою власну? І вкінці-кінців чи ми здатні побачити той поклик Бога до нас? 

Тож нехай у цей світлий день Благовіщення Боже провидіння дарує нам ласку бачити Його волю і могти відгукнутися на Його поклик. Нехай ці слова лунають у наших вухах не лише сьогодні але й кожного разу, коли ми думаємо що щось можемо самі. Коли нас переповнюють амбіції, гордість, злість, високомірність. Нехай, сповнений покори, крок Марії-Богородиці буде для нас прикладом і стимулом протягом усього життя

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top