Діалоги пам’яті “Крути не забути…”

Земля дрижала. Схід в огнях жеврів.
Сурмили сурми. Гриміли гармати…
А в їх очах вогнистих і завзятих
Горів святий благословенний гнів
А. Гарасевич “Крути”

29.01.2023 року в бібліотеці-філії №14 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготовлено і проведено для юнацтва  діалоги пам’яті “Крути не забути…” /до дня пам’яті героїв Крут/.

Щороку ми вшановуємо пам’ять молодих героїв, що 1918 року полягли біля залізничної станції Крути, захищаючи Українську Народну Республіку від більшовицьких загонів, які рвались до Києва. Їхній подвиг навічно увійшов до літопису боротьби за  Вітчизну. Він став свідченням незламності духу українського народу, його вічним прагненням до волі і справедливості.

Під час діалогів  користувачам пропонувалось переглянути матеріали виставки та дискутувати, відповідаючи на такі запитання: “ Чому молоду державу захищали необстріляні студенти, а не війська?”, “Коли було оголошено більшовиками загальний наступ на Україну?”, “Як відбувалися події на станції Крути?” та ін.

Бій під Крутами – символ нескореності української нації. Відважні патріоти, які захищали нашу Батьківщину-справжні Герої, завдяки яким настала Незалежність.

“Стримайте ваші сльози! Ці юнаки поклали свої голови за визволення Вітчизни, і вона збереже про них вдячну пам’ять на всі віки…”- ці слова М.Грушевського – пересторога тим, хто сподівається поставити українців на коліна.

Відповідальна за проведення – Капущак В.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top