Екологічна година “Обіймемо Землю красою й любов’ю”

20 квітня в Україні відзначається День навколишнього середовища, 22 – Всесвітній день матері Землі, 26 – День пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Триптих цих дат – нагадування кожному з нас про важливість турботливого, обдуманого ставлення до природних ресурсів нашої планети! 

Бібліотекарки абонементу ЦМБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради,  долучилися до відзначення до цієї низки  заходів, кожен із котрих має на меті популяризацію цікавої інформації про природу як глобальний дім кожного. Позаяк великий шлях починається із одного кроку, пишний розарій – із маленьких саджанців, плодоносний сад із тендітних дерев. Практично кожному під силу зробити наш світ трішечки кращим.

 

У суботу, 20 квітня, бібліотекарка абонементу ЦМБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради Таня Нємцева з дочкою постійної відвідувачки бібліотеки Антоніною Станкевич провела читання авторської казки на екологічну тематику зі збірки “Чаросвіт”. У книзі письменниками зі всієї України описано 15 тварин з Червоної книги України. Серед них: рись, європейська норка, ємуранчик, саламандра вогняна тощо.

Опісля Антоніна Станкевич поділилася своїм відгуком про відвідини бібліотеки у соцмережі:

“Дякуємо Таня Нємцева за цікаву і пізнавальну казку, за можливість відправитися в подорож по фантастичному незвіданому світу, розвідати найцікавішу таємницю і відкрити якийсь важливий секрет.

Було дуже щиро і захоплююче. На “одній хвилі з дитячим серцем”.

У рамках відзначення Дня Матері Землі своїми  світлинами поділився захисник Олег Рошик. Кожна із них — промовисте свідчення того як наші мужні воїни піклуються про тварин, навзаєм діляться теплом і турботою.

А 22 квітня 2024 року о 15.00, бібліотекарки Абонементу ЦМБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели  екологічну годину “Обіймемо Землю красою й любов’ю”, в рамках  якої розповіли користувачам бібліотеки про глобальні та невідворотні зміни навколишнього  середовища, які можуть відбутися з нашою планетою, якщо  ми не почнемо свідомо та з повагою ставитися до  неї. 

Під час заходу бібліотекарки продемонстрували короткий відеоролик “Збережемо землю для наступних поколінь”.

Крім вищезгаданих тем, бібліотекарки розповіли користувачам про одну із найболючіших та найгіркіших сторінок в історії людства, котра протягом більше 35-ти років відгомінює у пам’яті гірким смаком полину. Ім’я їй – Чорнобиль. 

Міжнародний день Матері-Землі та інші пов’язані з ним дні покликаниі об’єднати людей з усієї планети у справі захисту навколишнього середовища та екологічного виховання. Цього дня у понад 200 країнах світу проводять конференції про природу, екологічні виставки, у містах зупиняють рух автівок на жвавих вулицях, аби зменшити шкідливі викиди.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top