Екологічна година “Чорнобиль – чорна мітка України”

  26 квітня 1986 року… Ця страшна дата розділила долі людей на “до” і “після”. Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті Чорнобильська катастрофа. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш нестерпний біль…25 квітня 2024 року  о 12.00 в читальному залі ЦБ Івано-Франківської   МЦБС Департаменту культури міської ради  відбулась екологічна година “Чорнобиль – чорна мітка України” (26.04 – День Чорнобильської трагедії. Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф).

Захід був проведений у співпраці з   Івано-Франківським територіальним центром соціального обслуговування (завідувачка відділу денного перебування – Б. М. Ботюк) і Центром культури і мистецтв Івано-Франківської МТГ. Богдана Миколаївна Ботюк виступила зі вступним словом.  Модератором заходу була провідна бібліотекарка читального залу ЦБ Надія Каретнікова, яка відзначила, що Чорнобильська катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними збитками. Аварія на Чорнобильській АЕС трапилася 38 років тому, проте її наслідки переслідуватимуть людей ще не одне століття. У цей день ми згадуємо загиблих і постраждалих, глибше усвідомлюємо вплив катастрофи на сьогодення і нас самих, а також нагадуємо собі про недопустимість повторення подібного. Ведучою літературно-музичної композиції була Наталія Мандроцин. Концертні номери представили народний аматорський ансамбль “Смерічка”, солістка Леся Мельник, акомпаніатор Михайло Морикін. До заходу бібліотекарі підготували тематичні відео “Чорнобильська АЕС. Як все було” і “ЧАЕС після окупації. Сучасна війна”. Також бібліотекар І категорії читального залу ЦБ Оксана Дубовська прочитала вірші “Малиновий дзвін” А. Багряної та “Чорнобильська весна” М. Симчича. Провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова ознайомила присутніх з книгами та альбомами на дану тему, а також із тематичними публікаціями в періодичних виданнях. 

Відповідальні за  проведення масового заходу Б. М. Ботюк, працівники  Центру культури і мистецтв Івано-Франківської МТГ та Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top