Екологічна подорож під відкритим небом “Мій рідний край. Знай, люби, бережи”

новый коллаж111

24 червня 2016 року на подвір’ї Микитинецької середньої школи І-Ш  ступенів  під відкритим небом  відбулася  екологічна подорож  “Мій рідний край. Знай, люби, бережи” для учнів молодшого і середнього шкільного віку. Звідувачка бібліотеки-філії № 12 Дем’янець Т.Р. наголосила, що даний захід відбувається в рамках проекту “Літо+, який започаткований в Івано-Франківській МЦБС та передбачає спільну  співпрацю з шкільною бібліотекою та Народним домом.

Сьогоднішня екологічна подорож  мала на меті ознайомити  присутніх зі станом  екології села. І хоч надворі була спека, всім присутнім було комфортно в затінку  крислатої плакучої верби.  Ведуча заходу  Уляна Савка, яка виконувала роль Літа, продовжила подорож словами: “Ласкаве сонце, свіже повітря, зелена травичка і навіть теплий дощик дарує усім добрий настрій, усмішки, а головне — здоров’я”. Діти – учасники дійства читали вірші про літо.

новый коллаж222

Але відпочинок на природі має бути не тільки цікавим і приємним, але і корисним. А щоб він став саме таким, потрібно знати про поведінку в лісі, біля водойм. А ще знати правила безпеки при грозі, смерчі та інших  негативних проявах погоди. Саме на цих питаннях акцентувала увагу присутніх директор Народного дому с.Микитинці   Кузнєцова А.В.  Шкільний бібліотекар Ю.  Судук  провела  з дітьми декілька цікавих вікторин та ігор – “Подорож рідним краєм”, “Так – ні”, “У світі природи”. Всі присутні  взяли активну участь у них. Бібліотекар Тетяна Романівна Дем’янець розповіла про лікарські рослини літа, їх використання у народній медицині, методи заготівлі та сушіння. А ще були продемонстровані  учнівські роботи – альбоми з гербаріями. На завершення виступив директор школи Василь Дмитрович Грабовецький, який запропонував  доповнити захід  екологічною акцією  “За чисте подвіря школи” та  висловив подяку  присутнім та організаторам. Діти активно взялись до роботи – зібрали   пет-пляшки, які необачно залишили  на стадіоні дорослі. Зате по завершенні акції їх чекав солодкий стіл – печево, цукерки,  фруктова водичка.

Літо в розпалі. На дітей чекає ще багато цікавих масових заходів, які організовуватиме зав. філії Дем’янець Т. Р. разом з своїми партнерами по співпраці.

 

 

 

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top