Екологічна інформ – блискавка, передвеликодня толока «Ми сьогодні задуматись маєм, що після себе на світі лишаєм»

Щорічно у третю суботу квітня в Україні відзначається День навколишнього середовища (згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98).

Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

Тож 15-го квітня 2017-го року о 11:00 працівники абонементу ЦБ (вул. Короля Данила, 16) долучилися до  відзначення Дня довкілля передвеликодним впорядкуванням навколобібліотечної території та проведенням екологічної інформ – блискавки «Ми сьогодні задуматись маєм, що після себе на світі лишаєм»

Бібліотекар наголосила, що спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху. Також вона підкреслила, що в Україні давно назріла необхідність робити більш серйозні, принципові кроки в напрямі збереження довкілля, аніж проголошувати чергові декларації, адже наша країна зазнала найстрашнішої в світі Чорнобильської катастрофи, в якій через людську недбалість та злочинну бездіяльність залишилися лише 6% відносно чистої території.

«Не забувайте, стан природи навколо нас залежить від дій кожного. Поверніться обличчям до довкілля! Зрозумійте! Наше екологічне невігластво, варварське ставлення до навколишнього середовища поставило нас перед екологічна катастрофа»,- цими словами бібліотекарі зверталися до користувачів, вручаючи листівку-заклик «Поверніться обличчям до довкілля!».

Захід організований для широкого кола користувачів. Відповідальна Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top