“Екологія: ми відповідальні за майбутнє”

11 лютого 2022 р. в бібліотеці – філії №22 (с. Тисменичани) Івано – Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, у рамках проєкту “ЕкоФранківськ”, з учнями 9-го класу Тисменичанського ліцею (керівник Яцко Н. Я.) проведений екологічний мікс «Екологія: ми відповідальні за майбутнє».

На заході говорили про науку “Екологію” і про охорону навколишнього природного середовища, дізнавалися відколи заговорили про захист довкілля. Обговорювали такі питання: наскільки екологічно я живу? Чи шкодять мої повсякденні звички здоров’ю родини й мені? Як мої вчинки впливають на стан навколишнього середовища? Вирішили, що навіть незначні повсякденні звички впливають дуже глобально!

Учням були запропоновані для перегляду соціальні ролики про сортування сміття та шкоду батарейки, відеоролики «Стежками рідного села», «Дикі Горгани» та «Чорнобиль». Учасники заходу отримали пам’ятку «Практичні поради, як бути дружнім до довкілля». А ще у нас була швейна машинка, і учні навчались шити екоторбинки. Заняття виявилось цікавим, бо за швейну машинку сідали вперше, але всі хто «ризикнув» з задоволенням пошили собі торбинки. Також діти очистили свої домівки від відпрацьованих батарейок і принесли до бібліотеки у спеціальний контейнер. В подальшому батарейки будуть відправлені на утилізацію.
На заході звучали вірші про взаємодію людини і природи та функціонувала книжкова виставка «Людино, Людино! Природу ти нам збережи». Наостанок ми закликали учнів всім серцем полюбити природу, бо хто любить природу, тому хочеться її берегти і захищати.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top