Еконавігатор «Цінність води для кожного з нас»

22 березня щорічно світова спільнота відзначає Всесвітній день водних ресурсів. 

Всесвітній день водних ресурсів відзначають у світі з 1993 року. Це ще одна нагода вкотре надати усім про важливість збереження та раціонального використання водних багатств світу. Адже вода — це основа життя.

22 березня 2023 року працівники абонементу ЦБ  Івано- Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували й випустила відеоролик “Цінність води для кожного з нас”, у якому розповіли користувачам про важливість води.

Основні цілі проведення Всесвітнього дня водних ресурсів:
– сприяти вжиттю відповідних заходів для розв’зання проблеми забезпечення населення питною водою;
– інформувати суспільство про важливість охорони і збереження ресурсів прісної води і водних ресурсів в цілому;
– залучити до святкування Всесвітнього дня водних ресурсів уряди, міжнародні агентства, неурядові організації і приватний сектор.

День 22 березня дає унікальну можливість нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишного середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння як проблем, так і шляхів їх подолання у цій сфері. Для досягнення позитивних результатів необхідно перетворити слова на зобов’язання і дії у рамках загальної теми. Щороку в цей день озвучується нова проблема, пов’язана із забрудненням водних ресурсів на планеті й лунає заклик до її розв’зання. Але основні цілі проведення свята залишаються незмінними.

До 2050 р. майже кожен четвертий житель планети житиме, швидше за все, відчуваючи хронічну або періо­дичну нестачу прісної води.

Прийняття Глобальних цілей збалансованого роз­витку України зумовлює низку важливих зобовʼязань щодо їх упровадження. Зокрема, Ціль 6, що має забез­печити доступність та збалансоване використання вод­них ресурсів і послуг у сфері санітарії для суспільства.

Саме збалансоване використання водних ресурсів до­поможе зберегти водні екосистеми і їх біорізноманіття, вжити заходів щодо боротьби зі зміною клімату, а також сприятиме поліпшенню виробництва продуктів харчу­вання й енергії, забезпеченню економічного зростання.

Упродовж багатьох років Всеукраїнська екологічна ліга опікується питаннями збереження та покращення стану водних ресурсів в Україні.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top