Екорепортаж “Первоцвіти в небезпеці!”

02.03.2021 року на абонементі ЦБ (вул. К.Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, пройшов екорепортаж “Первоцвіти в небезпеці!”

Щороку у весняний період відбувається торгівля ранньоквітучими видами рослин, у тому числі занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення. Усі види первоцвітів (ранньоквітучих весняних рослин) занесені до Червоної книги, і треба робити усе можливе, щоб їх кількість у природі не зменшувалась.

Такими є всі види підсніжників, шафрани (крокуси), цикламени, сон-трава тощо. Переважна більшість цих рослин, які продаються по всій території України навесні, знищені в природних місцях зростання і привезені до місця продажу. Квіти часто виривають з цибулинами і везуть разом з ними, щоб продовжити термін «зберігання» букетів. Відновлення рослин у природі після цього неможливе. Зрізання ж квітів без цибулин також шкідливе, оскільки призводить до генетичного виродження рослин. Масове збирання ранньоквітучих видів рослин призводить до знищення популяцій їх окремих видів. З метою збереження первоцвітів працівники абонементу ЦБ виготовили листівку-застереження “Первоцвіти в небезпеці” та інформативний відеоролик.

Відповідальна: Микитюк У.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top